Keresés

Egyéni keresés

Mit is jelent a Hegymászás?




A Hegymászás fajtái




Túrázás és Trekking: A hegymászás legelterjedtebb formája a menedékházakhoz, hágókba és csúcsokra túrázás. A hegyekben vagy valahol máshol a természetben különösen az isten háta mögötti helyeken tett többnapos túrát általában treknek nevezik. Amint az előrejutáshoz a kezeket is használni kell, a túrázás a hegymászás technikailag igényesebb formáját ölti.

Via-Ferraták (Klettersteigek) mászása: A drótkötelekkel és vaslétrafokokkal felszerelt meredek sziklás terepen vezető utak.Tulajdonképpen egy extrémsport, mely több mint száz éves múltra tekint vissza, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata. Ennek köszönhetően azonban biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt annak, aki kipróbálja. Elsősorban a magashegyek szerelmesei játszanak el először a gondolattal, hogy kipróbálják ezt a sportot, tehát mindenkit óva intek attól, hogy kellő tapasztalat, állóképesség és megfelelő felszerelés nélkül induljon neki

Klasszikus hegymászás: Ezen a kategórián belül a hegymászó UIAA III nehézségű sziklát ill. max. 50 fokos hó és jéglejtőt (gleccsert) mászik. A mászásnak ebben a kategóriájában a tipikus célt alpesi csúcsok normál útjai képzik.

Nincsenek megjegyzések: